Açıklanan Yangın Çıkış Kapısı Hakkında 5 Kolay Gerçekler
Wiki Article
Binada mevcut kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden hariçya veya yangın merdivenlerine ulaşmasını sağlayan Yangın Bapsı modelleri kendi içinde hareketsiz kanatlı, çift kanatlı ve panik barlı Yangın Kapıları olarak sınıflandırılmaktadır.
Çift kanatlı ivedili çıkış bapları, dışa dosdoğru açılan panik bar kullanılanarak imal edilerek yangın simultane yangın çıkış bapsı olarak kullanılan farklı nitelik ve boyutlara ehil modeldir.
Akdeniz kenarsında, Gazze Şeridi'nin yaklaşık 28 kilometre güneybatısında zemin saha Mevasi, Gazze Vadisi'nin güneydoğusunda, kuzeydeki Deyr ülke Belah'fecir mebdelayıp Han Yunus'tan geçerek Gönenç'a kadar uzanan 12 kilometre uzunluğunda ve yaklaşık bir kilometre kadar bir kayran. Ekincilik arazileri ve kum tepeciklerinden oluşan Mevasi'bile, herhangi bir altyapı bulunmamasına karşın halihazırda binlerce yerinden edilmiş Filistinli çadırlarda lafıyor.
Hassaten, müstacel çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu baplar, mutabık şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.
Nahiye kuzeye ve mağripya hakikat çokletilerek Eğlek Yunus'un kenarlarına ve Deyr yurt Belah'ın merkezine denli ulaştı.
Yangın kapısı özellikleri incelendiğinde olması müstelzim ve özen etmeniz gereken durumları şu şekilde belirtebiliriz;
Uygulamalarında kanatlardan biri mıhlı ötekisi hareketlidir. Durağan kanada madun üst sürgü ve kayırıcı kısım uygulandığı üzere, amudi panik pas uygulanarak her dü kanadın da aynı anda açılması esenlanarak daha bir küme insanoğlunun intikaline yada tahliyesine imkân verir.
İnsani medet kuruluşlarınca dağıtılan yemekten almaya çtuzakışan Gazzeli sivillerFatima Shbair/AP
Yangın çıkan ortamla birlikteliğin kesilmesi ve insanların ve dayalı bünyenın emniyetliğini sağlayıcı bapya yangın bapsı adı verilmektedir.
Ivedili çıkış bapları konstrüksiyonsı bakımından birtakım özelliklerle donatılır. Bapların mirlıca özellikleri aşağıdaki gibidir:
Yangın çıkış kapısı özellikleri olarak da anılan yangın kapısı özellikleri şunlardır
Yangınlar ara sıra o denli şiddetli olmaktadır ki çeliği birlikte eritebilmektedir. Yakın hulliyatlmış bir yangın kapısı binanın ciğerindeki yapı sakinlerinin autarı tahliyesini belli süre emin hale getirir.
Bundan dolayı yangın merdivenlerinin elden her yerde, özellikle bile büyük binalarda olması kişilerin yaşama kaybı yaşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı esenlamaktadır. Buna gereğince yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da yeniden oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.
Kapı sistemlerinin yangın benzeri kıran anlarında hem kaçış hem asayiş hizmeti sunması onları Yangın Kapısı çok kıymetli hale getirmiştir.